Floare de Lotus – Origine, Semnificație, Beneficii ~ FOLconcept

Oricine a observat vreodată o floare de lotus înflorită pe un iaz cu ape tulburi, nu a putut să nu remarce frumusețea acestei plante rafinate. Pe fondul cu iazul murdar, întotdeauna floarea de lotus apare extrem de curată și pură. Din acest motiv, lotusul a ajuns să fie asociat cu puritatea și frumusețea, în religii precum budismul și hinduismul, pentru că…

Floarea de lotus este o floare care a fost renumită pentru totdeauna prin frumusețea sa magică. Chiar dacă este doar o floare care crește în întreaga lume, a inspirat multe cântece și poezii despre ea, mai ales pe acei oameni care par a fi mistificați de frumusețea ei. Chiar dacă floarea este, fără îndoială, un lucru minunat de privit, este, de asemenea, ceva foarte distractiv și interesant de urmărit. Lotusul face ceva care inspiră oamenii din întreaga lume cu privire la frumusețea sa (ceva despre care vom trata mai târziu), care pare să sfideze natura. Toate florile populare au propria lor semnificație simbolică, trandafirul și laleaua reprezintă ambele dragoste și eternitate, păpădia reprezintă reînnoirea și a doua șansă, iar floarea soarelui reprezintă fericirea și starea de bine. Deci, ținând cont de toate acestea, ce înseamnă exact floarea de lotus?

Floare De Lotus 1

Unde POȚI să găsești floarea de lotus?


Floarea de lotus este o floare care poate fi găsită în majoritatea părților Europei și vine într-o mare varietate de culori. De cele mai multe ori veți găsi o floare de lotus care este fie roz, fie violet (sau undeva între cele două culori), dar ocazional puteți fi foarte norocos și puteți găsi o floare de lotus care a înflorit într-un alb frumos sau chiar uneori puteți găsiți un galben sau portocaliu deschis. Floarea de lotus este cu siguranță ceva de o frumusețe rară, dar ce legătură au toate acestea cu sensul florii de lotus?

Ei bine, pentru a spune simplu, sensul florii de lotus este unul de puritate și frumusețe a sufletului interior. Poate părea puțin prostesc că cineva a ajuns la această concluzie doar observând o floare, dar încă nu ați auzit ce face floarea de lotus. În timpul zilei, floarea de lotus înflorește și își transmite frumusețea la fel ca orice altă floare. Dar când soarele cade seara și apoi se face noaptea, partea din bulb a florii de lotus se închide și se retrage sub apă, unde va rămâne până în dimineața zilei următoare. Floarea de lotus poate fi găsită doar în mlaștini, deoarece are nevoie de apă stătătoare pentru a crește, așa că asta explică cum se află sub apă la sfârșitul fiecărei zile.

Deși unii ar putea spune că acest lucru este puțin exagerat, s-ar putea spune cu siguranță că noaptea din exemplul de mai sus reprezintă toate lucrurile rele din viață și pentru ca sufletul interior al florii de lotus să rămână cât mai pur posibil, atunci floarea trebuie să meargă sub apă pentru a evita să fie în preajma tuturor lucrurilor rele pe care le reprezintă noaptea. Abia până când toate lucrurile rele din viață vor dispărea (aici reprezentată de dimineața când afară nu mai este întuneric), moment al zilei pe care floarea de lotus îl consideră suficient de sigur pentru ca bulbul său să se întoarcă afară. Acest proces de a merge sub apă doar pentru a ieși din nou și din nou, îi inspiră pe mulți oameni să își păstreze mintea și sufletul cât mai perfect de pur posibil.

Floare De Lotus - Origine, Semnificație, Beneficii ~ Folconcept 1

Floarea de Lotus de la origini până azi


Niște vechi savanți egipteni au observat că floarea de lotus în timpul nopții duce o viață cu totul diferită. Floarea de lotus se închide, iar planta trage și ține floarea în apă pe parcursul nopții.

Așa a apărut asocierea pentru floarea de lotus cu renașterea și Soarele. În esență, floarea de lotus stă înflorită cam trei zile, într-un iaz. Înflorește dimineața până după-amiază, cu programul de culcare seara!

Se poate considera că simbolul floare de lotus are diferite înțelesuri în diferitele culturi ale lumii, dar în esență toate au multe similitudini.

Simbolul spiritual Floare de Lotus
CE SEMNIFICAȚIE i-AU ATRIBUIT EGIPTENII ANTICI?


Oricine a aruncat o privire peste cultura egipteană, nu a putut să nu observe prezența simbolului floare de lotus.

În Egiptul Antic se cunoșteau două tipuri principale de flori de lotus, cel alb și cel albastru (științific acesta e nufăr, dar simbolic este un lotus).

Spre sfârșitul perioadei lor, au avut parte de o a treia plantă, floare de lotus roz. Analizând multe hieroglife, putem clar sesiza că predominant în Egiptul antic, era totuși, simbolul floare de lotus albastră.

Lotusul – Floarea SpiritualitĂȚii
Semnificații și beneficii aduse condiȚiei umane în perioada egipteană

Nebsini Cu O Floare De Lotus Albastra

Preotul Nebsini cu o floare de lotus albastra.

Așa cum am zis în introducere legată de semnificația florii de lotus, această plantă este asociată cu renașterea!

Această simbolistică este o consecință a retragerii în apa, noaptea, și reapariția florii de lotus dimineața, a doua zi. Este asociată și cu Soarele, pentru că și el dispare de pe cer noapte, și renaște ziua. Prin urmare, floarea de lotus a ajuns să simbolizeze Soarele și creația. În multe hieroglife, apare o floare de lotus alături de apariția lui Nun (apa primordială) care îl poartă pe ea pe Zeul Soarelui.

Simbolul Floare de lotus este asociat Și cu transformarea

Faimoasa egipteana carte a morților, este cunoscută a include vrăji menite să transforme o persoană într-un lotus, permițându-i astfel renașterea.

Un alt fapt interesant legat de seminificația simbolului floare de lotus este că, la Egipteni există o perioadă în trecut, când două mari regate, au fost unificate, sub simbolul floare de lotus. Este vorba despre Egiptul de sus și cel de jos. Să vă spun mai multe?

Pentru o lungă perioadă de timp o floare de lotus a fost folosită în hieroglife doar în partea Egiptului de sus, în timp ce în Egiptul de jos, foloseau în abundență planta Papirus. Apoi după un timp, au apărut hieroglife cu o floare de lotus și planta papirus, cum cresc împreună, și cum se întrepătrund. Acesta a ajuns să fie un simbol pentru unificarea a două regate.

Semnificația florii de lotus
în budism


În budism, lotusul este cunoscut ca fiind asociat cu puritatea, trezirea spirituală și credincioșia. Floarea este considerată pură, deoarece este capabilă să iasă din apele tulburi dimineața și să fie perfect curată. Prin urmare, în comun cu mitologia egipteană, lotusul este văzut ca un semn al renașterii, dar în plus este asociat cu puritatea. Spărgerea suprafeței în fiecare dimineață este, de asemenea, sugestivă pentru dorință, ceea ce duce la asociația acesteia cu iluminarea spirituală.

Deoarece budismul provine dintr-o altă parte a lumii față de egiptologie, există mult mai multe culori de lotus de văzut. Deci nu este prea surprinzător faptul că multele culori diferite au ajuns să fie asociate cu diferite aspecte ale budismului. Simbolismul principal al florii de lotus și semnificațiile lor sunt prezentate în cele ce urmează:

  1. Lotus albastru: Floarea de lotus albastră este asociată cu o victorie a spiritului asupra înțelepciunii, inteligenței și cunoașterii. Dacă vedeți un Lotus albastru în arta budistă, veți observa că este întotdeauna înfățișat ca fiind parțial deschis și centrul nu este niciodată vizibil.
  2. Floare de lotus albă: se știe că această culoare de lotus simbolizează Bodhi (a fi trezit) și reprezintă o stare de puritate mentală și cea de perfecțiune spirituală; este, de asemenea, asociat cu pacificarea naturii cuiva. Acest lotus este considerat a fi pântecele lumii.
  3. Lotus violet: cunoscut a fi mistic și este asociat cu secte ezoterice. Poate fi reprezentat fie ca o floare deschisă, fie ca un mugure. Cele opt petale ale lotusului purpuriu sunt reprezentative pentru nobila cale optuple – una dintre principalele învățături ale lui Buddha. Urmând această cale se crede că duce la trezirea de sine și este considerat unul dintre adevărurile nobile.
  4. Floare de lotus roz: acesta este lotusul suprem și este considerat a fi adevăratul lotus al lui Buddha.
  5. Lotus roșu: acesta este legat de inimă, iar sensul florii de Lotus este asociat cu cel al iubirii și al compasiunii.

Floarea de lotus
semnificația în hinduism


Floare De Lotus - Origine, Semnificație, Beneficii ~ Folconcept 2

Poate că una dintre cele mai puternice asocieri ale florii de lotus cu religia este aceea care se observă în hinduism. În această religie, semnificația florii de lotus este asociată cu frumusețea, fertilitatea, prosperitatea, spiritualitatea și eternitatea.

Cea mai comună formă de lotus întâlnită în hinduism este floarea albă de lotus.

Mulți dintre zeii și zeițele hinduismului sunt legați de floare, de exemplu, zeița prosperității, Laxmi, este de obicei descrisă ca fiind așezată deasupra unei flori de lotus complet deschisă. De asemenea, Brahma, zeul creației este înfățișat ca ieșind dintr-un lotus care se târăște din Navalul susținătorul lordului Vishnu.

Deoarece un lotus este capabil să iasă din Muddy Waters nealterat și pur, se consideră că reprezintă o calitate înțeleaptă și iluminată spiritual într-o persoană; este reprezentativ pentru cineva care își îndeplinește sarcinile cu puțină grijă pentru orice recompensă și cu o eliberare deplină de orice atașament.

Este foarte interesant cum florile deschise și formele de muguri de Lotus nedeschise sunt asociate cu trăsăturile umane. Bobocul nedeschis este reprezentativ pentru un suflet pliat care are capacitatea de a se desfășura și de a se deschide către adevărul divin.

FLOAREA DE LOTUS
SimbolisticĂ, tradiȚie, mituri Și legende


O floare de lotus este privită în multe culturi diferit, mai ales în religiile orientale, ca simbol al purității, al iluminării și al renașterii. Caracteristicile acestei flori reprezintă o analogie perfectă a condiției umane: chiar și atunci când rădăcinile sale se află în cele mai murdare ape, Lotusul dă naștere celei mai frumoase flori din lume.

Se consideră că simbolul Floare de Lotus reprezintă trezirea conștiinței umane. De asemenea, Floarea de Lotus simbolizează cea de a șaptea chakră, cunoscută sub denumirea de Sahasrara. Potrivit tradiției orientale, această chakră este stimulată prin practicarea meditației și a diferitelor stiluri de yoga. Atunci când acest centru energetic funcționează armonios, o stare de conștiință pură, pace, bucurie și comuniune cu Dumnezeu este atinsă. De aceea, această chakră este reprezentată de o Floare de Lotus cu o mie de petale colorate.

Lotusul este în principiu utilizat pentru a simboliza bucuria, armonia, pacea, puritatea și sinceritatea. Lotusul este floarea dedicată lui Buddha și altor nenumărate divinități. Lotusul se ridică deasupra apei din lacuri și înflorește creând o puternică senzație de armonie în mediul înconjurător. Când s-a născut Buddha, lotusul a creat un drum pe care să pășească acesta, ceea ce îl face o floare a Paradisului.

Lotusul este foarte prețuit de Taoiști și este emblema lui Ho Hsien Ku, zeița care se numără printre Cei Opt Nemuritori din Taoism și care este reprezentată ținând în mână un lotus. Ea folosește lotusul pentru a ne binecuvânta cu frumusețe și noroc în dragoste.

Lotusul este de asemenea un simbol al dragostei de familie, prieteni și asociați. Lotusul este cea mai bună formă de simbol feng shui pentru emisia de energie pozitivă chi, energie care aduce o minte clară și împăcată celor care și-au propus țeluri mărețe și sunt hotărâți să le realizeze. Reflecția luminii prin intermediul florii de lotus sporește chiar și mai mult capacitatea simbolului de a emite energie pozitivă chi și de a anula energiile negative.

Lotusul semnifică, dintre toate tipurile de flori, puritatea supremă și perfecțiunea deoarece se ridică grațios din pământul ud, mai frumoasă decât orice. Fiecare parte a acestei plante, de la rădăcină până la petale, are calități tămăduitoare. Din punct de vedere ezoteric, floarea de lotus ne încarcă spiritual și ne oferă splendoare exterioară, arătându-ne adevărata față a realității. Floarea de lotus exprimă bucurie, puritate.

Scroll to Top