Floarea Vieții ~ Origine, Semnificație, Beneficii ~ FOLconcept

Cuvânt înainte

Floarea VieŢii – simbolul de unde se Împlinesc visele Și Încep minunile

Simbolul perfecțiunii și al armoniei, Floarea Vietii este figura etalon a geometriei sacre, a Universului și a dragostei necondiționate.  Este cunoscută de multe generații ca fiind forma perfectă care descrie modul cum se constituie materia din vibrațiile energiei universale.  Perfecțiunea formei, a proporțiilor și armonia Florii Vieții au facut ca acest simbol să fie numit și “limbajul liniștii” sau “limbajul luminii”. Floarea Vieții este considerată sursa a tot ceea ce există, a tuturor limbajelor, limbajul primordial al Universului, al formei pure și al proporției.

Simbol cu străveche valoare spirituală ce înfățisează formele fundamentale ale spațiului și timpului, Floarea Vieții reprezintă expresia vizuală a forței vieții, a energiei pure, a legăturilor armonioase dintre toate formele de viață, a faptului că totul este interconectat și creat perfect.

Floarea VieȚii – simbolul, conceptul,  credinȚa, UNIVERSUL

Floarea Vieții este simbolul care m-a învătat, m-a indrumat, m-a așezat să traiesc în universul infinit al inimii, acolo unde dacă vrei poți, dacă îți doresti primești și dacă visezi, materializezi.

Floarea Vieții m-a sprijinit în îndeplinirea dorințelor și mi-a aratat că EU pot materializa, crea, înfăptui.

M-a învățat să nu mă abat de la drumul meu și să cred in mine.

Mi-a aratat că pot asimila și integra perfect totul dacă fac ceea ce simt, ceea ce mă îndeamna inima.

Mi-a dat forță, mi-a dat culoare, aripi, rost și bucurii. Mi-a deschis drumuri minunate din cărări nebanuite și mi-a scos în cale oameni magnifici și experiențe frumoase. M-A ÎNTELES și m-a facut să înteleg cât de frumos poți trăi în armonie și în gânduri pozitive.

Mi-a devenit atât de dragă și m-a învățat că în lumină încape doar LUMINĂ, BINE, ARMONIE, IUBIRE, ECHILIBRU. Și că este un simbolul atât de pur în care LUMINA își depășește suficiența spre INFINIT.

Mi-a arătat că pot schimba lumea în bine atât timp cât eu sunt bine. Cât eu trăiesc în armonie, tot ceea ce respiră în jurul meu se echilibrează în armonie.

Floarea VieȚii este simbolul care m-a Îndrumat la vise mari Și la alegeri din inimĂ

Floarea Vieții este simbolul care m-a îndrumat să vibrez în armonie cu tot și totul să vibreze în armonie cu mine!

Am înțeles că nu trebuie să mă judec, că totul este exact așa cum trebuie să fie, că prezentul este ACUM și cu cât mă bucur de ACUM, cu atât viitorul lui ATUNCI CÂND va fi mai luminos. Am învățat că în avânt nu trebuie să mă întreb dacă o să cad atâta timp cât am CREDINȚĂ că o să zbor.

Floarea Vieții mi-a arătat că acolo unde nu cred, nu vreau, nu pot, de fapt tocmai acolo am puterea de a face minuni.

M-a ajutat, m-a împins și mi-a apărut acolo unde mă așteptam mai puțin. Mi-a adus mai multe bucurii decât mi-aș fi imaginat vreodată.

Am învățat că Floarea Vieții aduce bucurie, armonie și echilibru, fiind suficient să te lași în voia ei, în voia unui simbol complet, perfect și complex, cu înțeles profund și benefic în arta și trăirea tuturor civilizațiilor lumii, din toate timpurile.

Floarea Vieții – simbolul meu drag mai presus de cuvânt, concept, capodoperă – cu care cred, respir,  trăiesc cum e să fii bun, să vrei, să faci, să cauți, să găsești, să integrezi, să porți, să te lași în voia VIEȚII, ARMONIEI, ECHILIBRULUI, MIRACOLELOR, INIMII, FERICIRII, SUBLIMULUI.

Floarea Vietii, Floare De Lumina, Floare De Viata
Floarea Vieții, Floare de Lumină, Floare de Viață– Floarea unde Armonia întâlnește Sublimul, unde Echilibrul întâlnește Absolutul, unde Universul stă încriptat atât de FIRESC.

Este simbolul pe care când nu l-am căutat m-a găsit și pe care l-am găsit atunci când a trebuit.  Mi-a bucurat inima când am plecat special de acasă să-l găsesc, dar și când a apărut suprinzător acolo unde m-am așteptat mai puțin.

Fie că este în arta meșterilor populari, fie că o găsim în clădiri emblematice și de însemnătate – puncte strategice de crez, în situri arheologice vechi de mii de ani, pe cupole, ornamente, porți, pietre de hotar, rozete, fațade…. Floarea Vieții se conturează măiestoasă, delicată și de fiecare dată  îmi încarcă sufletul de bucurie cu energia ei magnifică.

Floarea Vieții transcende cultura, limbajul,  obiceiul, spațiul, armonios spre suprem.


Origini

Floarea Vieții este cunoscută de multe generații ca fiind forma perfectă care descrie modul cum se constituie materia din vibrațiile energiei universale.

Floarea Vieții este un șablon de geometrie sacră format din 19 cercuri complete și 36 de arcuri, dispuse simetric sub forma unui hexagon, în care centrul fiecărui cerc este pe circumferința a șase cercuri învecinate de același diametru, încadrate echilibrat într-un alt cerc mai mare. Hexagonul – transpus în Steaua lui David – simbolul analogiei și al armoniei – armonia între cele de sus și cele de jos, între cer și pamant, între divin și lumesc (Steaua lui David – Cele șase colțuri corespund celor șase zile ale creației. Acestea reprezintă, de asemenea, cele șase atribute ale lui Dumnezeu: dragoste, putere, înțelepciune, milă, maiestate și justiție).

Privite în plan bidimensional, sferele din care este formată Floarea Vieții arată ca niște cercuri ce se intersectează prin centrul lor, creând o viziune comună în zona lor de suprapunere. Astfel, prin acest simbol sacru străvechi ne este sugerat faptul că totul este interconectat și că poate fi văzut din diferite perspective care contribuie la crearea unei viziuni holistice și holografice asupra Universului, asupra existenței. Se consideră și că, de fapt, în Floarea Vieții este transpus tot Universul.

De-a lungul întregii istorii întâlnim simbolul Florii Vieții care poartă un înţeles profund şi benefic pentru fiinţa umană. El poate fi găsit în manuscrise şi temple străvechi, în arta tuturor civilizaţiilor lumii, din toate timpurile: Tempul lui Osiris din Abydos – Egipt conține cel mai vechi exemplu al Florii Vieții, alte exemple există in cultura feniciană, Indiană, asiatică, în estul mijlociu, în arta medievală, în templele Shinto, în Anglia, Franța, Israel sau Egipt.

Îl regăsim de asemenea în România: încrustat pe porțile străvechi maramureșene, pe vechile pietre de hotar, la Mănăstirile Curtea de Argeș și Cozia, pe troița Mănăstirii Caraiman, pe troița aflată lângă chilia lui Daniil Sihastrul, pe poarta Casei Memoriale Tudor Vladimirescu, la Manastirile din Bucovina, în arta meșterilor de la Horezu sau pictată pe cupola Bisericii Carămidarii de Jos – monument istoric București.

Leonardo da Vinci a studiat şi el forma şi proprietăţile matematice ale FLORII VIEŢII, pe care a imortalizat-o în operele sale magnifice.

Drunvalo Melchizedek este creatorul seminarului “Floarea Vieții” și este, pe lângă multe altele, cel care a promovat, ridicat și oferit lumii explicații ample despre Floarea Vieții. Putem spune ca Drunvalo Melchizedek a tradus pentru omenire o parte din Universul încriptat atât de magnific în Floarea Vieții.

Drunvalo Melchizedek ne spune ca Floarea Vieții este un cod:

„Floarea Vieții reprezintă modul în care este organizat totul. Este modalitatea de a structura viața. Toate schelele metalice, procesele chimice și toate lucrurile de această natură, totul, fără nicio excepție, se bazează pe geometria sacră. Și nu poți înțelege cu adevărat ce anume se întâmplă în domeniul chimiei, fizicii, în arhitectură sau în orice domeniu structural, fără să înțelegi geometria sacră. Dacă nu o cunoști, îți lipsește cea mai importantă cheie a Creației, deoarece nu poți înțelege ceea ce caută ea să facă. Este limpede că există doar o singură Minte care a creat întregul Univers. Un singur gând. Iar el poate fi redus la o simplă sferă. Și aceasta este tot ceea ce există. Iar Floarea Vieții este relația cu privire la modul în care se pot interconecta sferele. Iar când ajungi la 19 astfel de sfere, modelul imaginii rezultate este de asemenea natură, încât lucrurile devin foarte clare. Dacă retrasezi cu grijă geometria, descoperi că absolut orice lucru existent se află în interiorul unei sfere.”

Semnificație

Energia puternică a acestui simbol este asociată cu armonia, echilibrul, perfecțiunea, pacea, liniștea, împlinirea.

“Floarea Vieții generează un câmp de energie unic și viu, capabil să echilibreze și să armonizeze energia dinăuntrul și din jurul corpului uman” – Floarea Vieții și Atingerea Nemuririi – Daniel Mitel – Editura For You 2019.

Floarea Vieții ar conține un tip de înregistrare Akashică a informațiilor de bază ale tuturor lucrurilor vii, find expresia vizuală a conexiunilor vieții și Universului. Se subliniază astfel că toată viața face parte dintr-un plan divin, geometric, iar toate structurile cunoscute de noi urmează acest plan de geometrie sacră. Astfel, simbolul descrie ciclul creației: toată viața și conștiința apar de la o singură sursă (aceasta fiind primul cerc), următoarele 6 cercuri fiind identice cu procesul de diviziune celulară. Prin urmare, Floarea Vieții este văzută ca un model al Creației lui Dumnezeu, celebrând miracolul și măreția vieții.

Două din principalele denumiri care mai sunt utilizate pentru acest desen străvechi mai pot fi traduse prin „limbajul liniştii” şi „limbajul luminii”. Aceasta este sursa tuturor limbajelor, este limbajul primordial al universului, al formei pure şi al proporţiei.

Floarea Vieții deține un simbol secret prin care se poate descoperi cel mai important și sacru model din univers. Este sursa a tot ceea ce există, explicand toate aspectele realității, fiind capabilă să ne ofere acces la tot ceea ce variază de la corpul uman la galaxii, în cercurile ce o formează fiind posibil să se creeze orice structură moleculară și orice structură celulară vie care există în univers.

Este numită simbolic o floare nu doar pentru că seamănă cu o floare, ci pentru că reprezintă ciclul unui arbore fructifer: acesta face o floare mică, care se transformă şi devine fruct. Iar fructul conţine în el grăuntele, sămânța care cade pe pământ, începe să se dezvolte prinzând rădăcini şi la rândul său va deveni un copac, simbolizând astfel viața, evoluția, continuitatea, perfecțiunea Creației.

Floarea Vieții este baza în muzică, pentru că distanțele dintre sfere sunt identice cu distanțele dintre tonuri și semitonuri. Structura celulară este identică cu Floarea Vieții în a treia fază a diviziunii embrionare.

Structura geometrică a apei cristalizate reprezintă şi structura de bază a Florii Vieții. La originile sale, viaţa a evoluat în apă, iar întreaga viaţă de pe Pământ depinde de apă, ca element esenţial al existenţei sale. Simetria fundamentală a FLORII VIEŢII este similară cu cea a fulgului de zăpadă. Pe lângă caracteristicile de proporționalitate armonioasă, designul Florii Vieții a fost creditat și cu proprietăți legate de procesul evolutiv al conștiintelor. Pentru că arta vizuală, la fel ca și muzica, are o putere enormă de a transmite frecventele și ideile înalte.

Perfecţiunea formei, a proporţiilor şi armonia Florii Vieții i-a atras dintotdeauna pe filozofii, arhitecţii, pictorii şi sculptorii din întreaga lume. Ea este considerată un simbol al geometriei sacre, cu o străveche valoare spirituală, înfăţişând formele fundamentale ale spaţiului şi timpului şi reprezentând expresia vizuală a forţei vieţii, a legăturilor armonioase dintre toate formele de viaţă. Geometria sacră este adesea menționată ca “Matematica lui Dumnezeu” deoarece măsuratorile și rapoartele dintre formele sale se regăsesc în întreaga creație conștientă.


Beneficii

“Să porți un pandantiv reprezentând Floarea Vieții la nivelul chakrei inimii (în dreptul pieptuui) te va ajuta, cu certitudine, să deviezi și să reduci influența oricărei perturbații în funcționarea corpului fizic, a celui mental și a celui emoțional.” – Floarea Vieții și Atingerea Nemuririi – Daniel Mitel – Editura For You 2019.

Floarea Vieții este un simbol universal de valență înaltă care acționează la nivel energetic și subtil activând mecanismele de normalizare, regenerare și echilibrare.

Floarea Vieții este un simbol de geometrie sacră cu o forță magică și cu o încărcătură energetică deosebită, care întăreşte câmpul auric şi ne protejează de energiile negative şi stres, îmbunătăţind fluxul energiei în corp şi prevenind îmbolnăvirea.

Atunci când sunt purtate, desenate sau observate în timpul meditației, modelele de geometrie sacră transmit un sentiment de unitate, echilibru și înțelegere în inițiere. Această proprietate poate fi pusă pe seama faptului că aceaste forme au acumulat mari cantități de energie și cunoaștere de-a lungul veacurilor și, de asemenea, pe seama perfectei armonii vizuale a șabloanelor în sine.

Simbol de vibrație superioară care ne armonizează forul interior, ne aduce liniște și pace, ne pune în echilibru, stimulează în noi idei creatoare, capabile să se orienteze spre un țel constructiv.

Floarea Vieții – prin energia puternică a forţei vieţii pe care o emană – generează o stare specială de fericire, echilibru, armonie, încredere în forțele proprii și împlinire, ne protejează, ne face mai puternici şi mai încrezători în noi înşine.

Purtatul zilnic al Florii Vieții – simbol de valență spirituală înaltă – ar duce, în concepţia iniţiaţilor, la creşterea charismei, a curajului şi capacităţii de a înțelege și vibra armonios cu conștiința universală. În aceeaşi notă, se consideră că purtarea simbolurilor de valență spirituală înaltă menţine starea optimă a sănătăţii celui (celei) care le poartă, duce la creşterea încrederii în sine şi a optimismului, aceste calităţi îmbunătățind stima de sine.

Floarea Vieții – un simbol delicat, armonios, pur ca o FLOARE dar puternic, grandios, impozant, misterios, magic ca și VIAȚA care îndrumă la vise mari și alegeri din inimă, care aduce purtătorului protecție, noroc, prosperitate, fericire, sănătate și abundență.

Simbolul Floarea Vieții îți dă aripi să poți zbura în cele mai minunate tărâmuri!!!

Pentru mai multe bucurii decât v-ați imaginat vreodată și mai multe realizări decât ați visat, pentru toți cei care adună praf de stele și îl sădesc în frumusețea imaginației lor pentru ca magnificele lor vise să devină realitate … Totul e traire, totul e magie, totul e în INIMA TA! Crede în visele tale, înconjoară-te de magie și de simboluri care să te susțină și s-ar putea ca realitatea să te poarte în tărâmurile ei cele mai frumoase!

Floarea Vieții este un simbol care îi va sprijni pe toți cei care doresc să își urmeze visele pentru că ele își stiu deja calea… pe toți cei care își ascultă inima și aplaudă, pe bătăile ei, existența, având astfel parte de magie și de șansa ca fiecare zi să fie cea mai frumoasă din viața lor!

Imaginează-ți, dorește-ți și CREDE!!!

Dacă acordați încredere acestui simbol cu straveche valoare spirituală, Floarea Vieții, puteti apoi să observați ce energie veți avea, ce lucruri minunate vi se vor întampla sau cum vi se vor rezolva unele probleme … Ideea este să nu mai fim spectatorii propriei vieți, ci să o TRĂIM în prezent, bucurându-ne de el!!!

„Sunt două feluri de a-ți trăi viața…Unul – de a crede că nu există miracole. Altul – de a crede că totul este un MIRACOL” – Albert Einstein

Purtăm și realizăm produse inspirate din bogația, imensitatea, delicatețea, perfecţiunea formei, a proporţiilor şi a armoniei atât de maiestuous conturate în Floarea Vietii . Floarea Vietii este modul de viață, Universul, conceptul, credința, viața, simbolul, energia …. Imboldul care îți dă încrederea că ai ARIPI!!!!!

Suntem construiți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, ceea ce ne face și pe noi creatori, deținem puterea, privilegiul și forța de a crea!!!! Depinde doar de noi ce construim. Putem crea tot ceea ce ne dorim, tot ceea ce gândim cu inima și simțim cu sufletul!!!

Drunvalo Melchizedek :

„Trăiţi şi creaţi din energia iubirii, din Micul Spaţiu al inimii, de acolo de unde este sursa întregii Creaţii”

Bijuterii din argint​


Produse personalizate


Locuri din lume cu simbolul Floarea Vietii

Vă invit să vizionați mai jos colecția mea de poze cu energii și vibrații excepționale, cu simbolurile Floarea Vieții și Sămânța Vieții (simbolul sacru al creației și fertilității ce stă la baza formării Florii Vieții) în locuri  cu încărcătură energetică deosebită.

Shopping Cart
Scroll to Top