Sămânța Vieții – Origine, Semnificație, Beneficii ~ FOLconcept

Sămânța Vieții este un simbol universal al creației, ce se regăsește în centrul Florii Vieții și care are încriptat întreaga cosmologie a conștiintei universale.

Sămânța Vieții este un simbol de geometrie sacră format din 7 cercuri cu simetrie pe 6 laturi formând un model de cercuri și lentile ce funcționează ca și componentă de bază a desenului Florii Vieții. Fiecare cerc se încadrează ca un sistem ce formează un câmp dinamic de posibile relații geometrice care dezvăluie formele cele mai fundamentale ale Creației.

Cele 7 cercuri din Sămânța Vieții oglindesc cele 7 chakre, culorile curcubeului și scalele muzicale. Cele 7cercuri formează fundația infinitului, a naturii vieții, a Universului. „Sămânța Vieții reprezintă primul tipar al geometriei sacre din întregul Univers” – Floarea Vieții și Atingerea Nemuririi, Daniel Mittel, Editura For You 2021.

Conform autorului și cercetătorului Drunvalo Melchizedek, geometria sacră a început atunci când Spiritul/Conștiința a proiectat conştient primele raze în vid, de lungimi egale fiecare: mai întâi în faţă, apoi în spate, după aceea în stânga, apoi în dreapta, sus şi la final în jos. Astfel, a creat primul octaedru în jurul său.

Sămânța Vieții reprezintă cei șapte pași, cele șapte stadii, zile ale creației. Crearea unui patern vibrațional al spațiului (radiația electromagnetică) este chiar procesul de creație în sine. Acesta este simbolizat de diverse concepte precum „geneza” sau „facerea”, fapt ce a dus la ceva aproape imposibil de explicat, dar mult mai ușor de manevrat – viața. Este un simbol sacru al creației si fertilității ce stă la baza formării simbolului Floarea Vieții.

SĂmÂnȚa VieȚii
Și Crearea Universului În Șapte paȘi (Șapte zile)


Cum Se Formeaza Simbolul Samanta Vietii
Octoedrul Din Samanta Vietii
Hexagonul format în centrul Sămânța Vieții poate fi vazut ca o proiecție tridimensională a octoedrului.

În primul pas sau În “ziua întâi” a fost creat Octoedrul. Este o figură geometric sacră (poliedru echilateral) cu 8 fețe, triunghiuri echilaterale.

Următorul pas sau “ziua a doua” implică mișcarea de revoluție a octoedrului în jurul axelor sale.

În pasul trei sau în “ziua a treia” se formează o sferă din rotirea octoedrului în jurul axelor sale. În acest punct, toate secretele realității, incluzând conștientizarea Arhitectului Cosmic, există ca Sfera însăși.

În al patrulea stadiu este vorba despre “Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor” care a fost menționat în Vechiul Testament. Cu alte cuvinte, următoarea realizare spontană a Arhitectului Cosmic sau expansionarea propriei Sale conștientizări a fost să se aventureze în afara marginii sferei. Astfel El a proiectat o altă sferă folosind pasul precedent de a materializa un octoedru și rotindu-l într-o sferă.

În al cincilea pas, în a doua sferă creată de către Arhitectul Cosmic, a fost trimisă o particulă de lumină sau un foton. După trecerea la cel de-al doilea octoedru rotit într-o sferă, pe membrana primei sfere, apare o imagine cu două cercuri intersectându-se unul cu altul prin centrul lor. Această geometrie sacră este cunoscută ca Vesica Piscis.

Vesica Piscis Din Samanta Vietii
Vesica Piscis – Un simbol mistic al intersecției dintre lumea spirituală și lumea materială, și al începerii creației.

Vesica Piscis tradus din latină înseamnă vezica peștelui. Aceasta este o formulă geometrică ce simbolizează spectrul electromagnetic.

De ce SĂmÂnȚa VieȚii este simbolul creaȚiei Și al fertilitĂȚii?

În continuarea procesului de formare a Sămânței Vieții, în pasul al șaselea asistăm la multiplicarea sferelor și la formarea mai multor Vesica Piscis. În acest stadiu se pot observa mai multe forme ale creației emanate din nesfârșita cascadă (reproducerea) de forme geometrice suplimentare.

În a șaptea zi procesul creației ia sfârșit. În ziua „Sabatului” sau ziua de odihnă, Sămânța Vieții este completă. Procesul creației arată ca o succesiune de divizări celulare, ilustrate într-un ou fertilizat. Această divizare divină are loc până când celulele sau cercurile se suprapun, creând astfel forma perfectă de floare, simbolul „Sămânța Vieții”. Acest patern îl puteți vedea și în bijuteriile cu Sămânța Viețiii de pe această pagină.

Samanta Vietii Precum Embrionul Si Divizarea Celulara
Samanta Vietii creata precum embrionul uman si divizarea celulara

Întreaga formă a vortexului primordial ce conține matricea întregului Cosmos este în sfârșit completă. Sămânța Vieții este blocul principal al construirii Florii Vieții, din care apoi apare Fructul Vieții. O altă matrice a totului, Fructul Vieții, crează toate elementele, moleculele, organismele, și orice altceva în Univers. Cu alte cuvinte, tot ceea ce se formează, în realitate vine din forma Sămânței Vieții.

“Omul este doar ceea ce crede, un frate a întunericului sau un copil al Luminii.”

(Tableta de Smarald a lui Thoth)

Personal nu cred că a existat de fapt un “Big Bang” ca un moment al creării. Procesul creației sau expansiunea “începe” cu fiecare clipă, indiferent cât de departe privești în trecut sau în viitor și indiferent de locația în spațiu care pare să fie fără margini.

Pentru a ne aminti de momentul creației așa cum a pornit el, de la manifestarea primordială, am introdus produsele cu Sămânța Viețiii. Este un simbol sacru al creației și fertilității ce stă la baza formării simbolului Floarea Vieții.

Scroll to Top