Bratara Spirala lui Fibonacci

(O recenzie client)

160 lei

Stoc epuizat

✔️ Plata online securizată prin euPlătesc.ro

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de minim 300 lei

  • Împachetare deosebită
  • Transport prin curierat rapid
  • Cadouri și promoții garantate!

Informații adiționale despre produsul selectat

Greutate 1,43 g
Dimensiuni 18 × 1,7 × 0,2 cm
Culoare

Argintiu

Material metal

Argint 925

Despre produs

Bratara Spirala lui Fibonacci : creatie handmade deosebita relizata din Argint 925 premium in tehnica 3 D (o tehnica speciala de realizare a bijuteriilor care confera o profunzime aparte creatiilor).

Bratara Spirala lui Fibonacci se livreaza in cutiuta de cadou  impreuna cu un pliant de prezentare a simbolului de valenta spirituala inalta. Lungimea bratarii este de 18 cm PLUS 4.5 cm lant de reglaj. Dimensiunea pandantivului de pe bratara este de 1.7 cm/1 cm.

Bratara Spirala lui Fibonacci – simbolistica

Șirul lui Fibonacci este o secvență de numere în care fiecare număr se obține din suma precedentelor două din șir. Primele zece numere ale șirului lui Fibonacci sunt: 1,1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55. Șirul Fibonacci în matematică, se referă la explicațiile metafizice ale codurilor din universul nostru. Numerele lui Fibonacci sunt considerate a fi sistemul de numărare al naturii, un mod de măsurare al |creatiei Divinității.

Numerele lui Fibonacci apar peste tot în natură, incepand de la aranjamentul frunzelor,  la șabloanele petalelor unei flori și ajungand la falangele mâinii umane, de la cochilia melcilor și până la zidurile Piramidelor.

Se spune că există o legatură între creșterea naturală a plantelor și Numărul de Aur: proporția magnifică a acestui număr, reprezentată fie în triunghiul de aur (isoscel) al lui Pitagora, în Elipsa de Aur din tradiția hindusă sau în Spirala de Aur care, prin șirul lui Fibonacci, se demonstrează păstrând proportia de 1,618. Mai găsim si alte lucruri în natură ca spirala generată de apă (vârtejurile), mișcarea curenților de aer în spirală,  dispunerea petalelor de trandafir sau a frunzelor și semințelor din regnul vegetal (floarea soarelui), care păstrează aceasta proporție perfectă arătând că în întreaga creație se păstrează această proporție. Probabil de aici ii provine și numele de ”formula fericirii”. Aceasta demonstrează existența unui sfere de conștiință a armoniei și frumuseții existente în întregul univers care ne ghidează.

În spiritualitate, fiind considerat un ciclu fără sfârșit, se spune că șirul lui Fibonacci, s-a dovedit a fi o cheie care ar fi asemănată cu un trandafir cu cinci petale. Pentagrama trandafirului cu cinci petale este un simbol sacru iar acest concept a fost inițiat prin punerea laolaltă a celor cinci elemente de bază: PĂMÂNT, APĂ, FOC, AER și ETERNUL CERESC. Cifra cinci simbolizeaza centrul, armonia, echilibrul, perfectiunea.

Cine nu a observat și nu a rămas plăcut surprins câtă simetrie și ordine există în natură? Poate că mulți dintre noi deja am dedus că natura a folosit în ”hazardul” ei formule matematice ce au creat în final tot ceea ce ne înconjoară. Oamenii încearcă permanent să înţeleagă natura şi legile acesteia, să simtă ritmurile cosmice, să înţeleagă de fapt mai profund viaţa, pentru a ajunge la o armonie cu mediul înconjurător.

Aplicaţiile numărului de aur, de fapt ale raportului ca atare, se regăsesc la punerea în proporţie a lucrărilor în arhitectură, pictură, sculptură, estetică şi artă în general, ceea ce confirmă interesul manifestat de’a lungul timpului pentru acest număr.

Proporţia divină a condus la construirea Dreptunghiului de aur, în care raportul laturilor este egal cu numărul de aur. Acest tip de dreptunghi este considerat ca fiind deosebit de estetic şi ca urmare a fost şi este intens utilizat în arhitectură şi artă. Spre exemplu se consideră că faţa Giocondei lui da Vinci se încadrează într’un astfel de dreptunghi, iar în construcţia Parthenonului din Atena se regăsesc cel puţin două astfel de dreptunghiuri.

Recenzii (1)

1 recenzie pentru Bratara Spirala lui Fibonacci

  1. Avatar Of Carina Mariscu

    Carina Mariscu

    Sunt fascinata de acest simbol. Nu ma asteptam sa gasesc si bijuterii, dar am fost foarte incantata atata de bijuterie cat si de preentare. Va multumesc si pentru scrisoarea personalizata care a insotit coletul! M a impresionat!

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…

Shopping Cart
Scroll to Top