Unul din cele mai vechi și mai răspândite simboluri de pe Pământ este mandala de lumina Floarea Vietii. Privită în plan bidimensional, sferele din care este formată arată ca niște cercuri ce se intersectează prin centrul lor, creând o viziune comună în zona lor de suprapunere.

Prin acest simbol sacru străvechi ne este sugerat faptul că totul este interconectat și că poate fi văzut din diferite perspective. Acest fapt contribuie la crearea unei viziuni holistice si holografice asupra universului si a existenței.

“ Cine suntem și cum suntem

Afectează întreaga lume,

Într-un grad mult mai mare decât ne putem imagina.”

De ce este o mandala de lumina Floarea Vietii?

Dacă observăm atent, Floarea Vieții este precum o mandală, având o diagramă circulară care păstrează cu rigurozitate o anumită simetrie ce se concentrează asupra unui centru. Punctul central al Florii Vieții reprezintă centrul Universului, echilibrului și reperul echidistanței. Din acel punct central sau ”poartă a vieții” a început să apară Lumina, sclipirea divină și de acolo a evoluat mai departe procesul creației.

În ”Tăblitele de smarald” a lui Thoth (Hermes Trismegistus), vechi de aproximativ 50.000 de ani, mai exact în a doua Tăbliță este scris că: ”În adânc, în Sălile Vieții, creștea o floare strălucitoare, ce se tot mărea, alungând noaptea. În mijloc, era o rază cu mare putere, dătătoare de viață, dătătoare de lumină, umplându-i de lumină pe toți cei care veneau lângă ea.”

Iar după aceea, în Tăblița 13 este scris că: ”În adâncul Pământului se află floarea, originea Spiritului care ține tot în forma sa. căci, să știi, Pământul trăiește într-un corp, după cum și tu ești viu în propriul tău trup.”

Pornind de la informațiile prezentate mai sus și de la analizarea simbolului Florii Vieții vom constata că existența și lumina este emanată din Spiritul, Conștiința care se modelează și se automodelează.

Cele 19 cercuri care compun mandala de lumina Floarea Vietii, reprezintă numerologic cifra 1 (1+9=10, 1+0=1), ceea ce indică faptul ca această Creatie este emanația Unului, manifestând principiul Unimii.

De la autorul și cercetătorul Gregg Braden aflăm că cel mai vechi loc în care se găsește imprimată mandala de lumina Floarea Vietii, este Templul Cunoașterii și Înțelepciunii din Egipt, care conform geologilor are o vechime de 22.000 de ani. Simbolul nu este pictat sau scluptat pe pereții solizi din granit cu structură cristalină, ci a fost ars cu o căldură rapidă și intensă. Singura tehnologie asemănătoare pe care oamenii o au în prezent ar fi un laser, dar probabil că acesta nu ar reuși deoarece ar încălzi și topi cristalul de quartz din granit.

Despre acest tipar de 19 cercuri suprapuse, din știința geometriei sacre, Gregg Braden mai menționează în cartea ”Trezirea la punctual zero” că este un sistem informațional bidimensional în care este încorporat tot ceea ce poate fi știut în termenii matematicii.

Un alt autor și cercetător important, Drunvalo Melchizedek, a scris și demonstrat în cartea ”Floarea Vieții. Un secret străvechi” că acest desen conține toată cunoașterea: fiecare lege a fizicii, fiecare armonie din muzică, fiecare formă biologică, fiecare atom, fiecare dimensiune, etc.

Este numită o floare nu doar pentru că seamănă cu o floare, ci pentru că reprezintă ciclul unui arbore fructifer: acesta face o floare mică, care se transformă şi devine fruct. Iar fructul conţine în el grăuntele, sămânța care cade pe pământ, începe să se dezvolte prinzând rădăcini şi la rândul său va deveni un copac.

Două din principalele denumiri care mai sunt utilizate pentru acest desen străvechi Floarea Vietii, mai pot fi traduse prin ”limbajul liniştii” şi ”limbajul luminii”. Aceasta este sursa tuturor limbajelor. Acesta este limbajul primordial al universului, al formei pure şi al proporţiei.

Acele linii curbe din mandala de lumina Floarea Vietii care se intersectează și formează ceva asemănător formei ochilor, sunt ceea ce în știința geometriei sacre se numește Vesica Piscis. Fiecare din acele curbe reprezintă în termenii vechi o energie masculină și o energie feminină, iar în termenii moderni acestea se numesc informație electrică și magnetică. Este știința uniunii opusurilor, contrariilor.

În interiorul celor două cercuri concentrice ce reprezintă metaforic membrana interioară și exterioară a celulei care se numește ovul, toate posibilitățile există ca potențiale. Orice se poate întâmpla prin uniune opusurilor.

”Toate formele de viaţă pe care le cunoaştem îşi încep existenţa sub forma unei sfere, ovulul. În jurul lui există o membrane care se numeşte zona pellucidă (transparentă). Iar în interiorul acestei membrane există un lichid în care se află o altă sferă ce se numeşte pronucleul feminin cu un anumit număr de cromozomi care se schimbă în funcţie de fiecare formă de viaţă.

Atunci când un spermatozoid intră în zona pellucidă și începe să înoate spre pronucleul feminin, primul lucru care se întâmplă este acela că dispare coada spermatozoidului. Iar capul spermatozoidului se expandează şi se transformă într-o sferă, reprezentând pronucleul masculin. Astfel, ajunge exact la aceeaşi dimensiune cu pronucleul feminin şi conţine cealaltă jumătate a informaţiei necesare pentru a crea corpul unei ființe. După aceea, cele două sfere se intersectează precum cele din desenul Floarea Vieții, formând figura geometrică numită vesica piscis. Aceasta înseamnă că exact în acel moment, atât pronucleul masculin, cât şi cel feminin, formează imaginea primei mişcări a primei zile din Geneză, iar toate informaţiile Realităţii (şi a luminii) sunt conţinute în această geometrie.”

(Drunvalo Melchizedek – Floarea Vieții. Un secret străvechi, Vol. I)

Cu alte cuvinte, întreaga cunoaștere de care avem nevoie și pe care de multe ori o căutăm în exterior, se află în celulele noastre, iar printr-o stare de echilibru și armonie interioară, unind înțelepciunea inimii cu logica creierului, prin contemplare, prin meditație, având încredere în conexiunea noastră cu Sursa care a creat universul în care trăim, punându-ne întrebările potrivite, putem accesa intuitiv răspunsurile, soluțiile pe care le căutăm.

Mandala de lumina Floarea Vietii bazata pe progresia Fibonacci

După cariera sa ca specialist în resurse umane, Ursula Irrgang a început să studieze timp de șapte ani numerologia. Iar după călătoriile în Peru și Bolivia, aceasta a dezvoltat o teorie a mandalelor de lumina care se bazează pe șirul lui Fibonacci.

Iată ce afirmă Ursula Irrgang despre mandalele de lumina:

”Mandalele calculate de mine se bazează pe matematica șirului lui Leonardo Fibonacci, matematician italian din secolul al XIII-lea, cunoscut și ca Leonardo din Pisa. Acesta a descoperit faptul că tot ceea ce este viață pe Planeta Pământ, evoluează după o secvență prestabilită, în formă de spirală.

Secvența, aparent simplă, se desfășoară astfel: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, etc. și se bazează pe Numărul de Aur, reprezentând în realitate codul cosmic pentru planeta noastră.

Mandalele de lumină, bazate pe codul lui Fibonacci, alcătuiesc, prin formele lor geometrice, limbajul Luminii, funcționând ca transmițători de informație. Energiile lor armonizează corpurile noastre energetice, având efecte benefice asupra corpului fizic.

Noi înșine fiind purtători ai codului cosmic (deoarece suntem microcosmos în macrocosmos), mandalele de lumină activează acest cod spiritual în ADN-ul nostru, care constituie moștenirea noastră ancestrală. Mandalele reprezintă puntea de legătură între planurile dimensionale superioare, de substanță rafinată și corpul nostru material tridimensional. ”

Produse cu mandala de lumina Floarea Vietii

În centrul fiecarei mandala de lumina Floarea Vietii se află sclipirea divină, chiar puritatea, Iubirea, Sursa…

Celebram aceasta vibrație energetica deosebita prin produse inspirate din măreția, imensitatea, delicatețea Florii Vieții atât de maiestuous conturată în creații menite să bucure INIMA:

Brățări cu Mandala de lumina Floarea Vietii

Brățările Floarea Vieții din argint aurit pe șnur de mătase, transmit persoanelor care le poartă un sentiment de unitate, echilibru și înțelegere mai profundă, acționează la nivel energetic și subtil, activând mecanismele de normalizare, regenerare și echilibrare a organismului.

Prin energia puternică a forţei vieţii pe care o emană, generează o stare specială de fericire, încredere în forțele proprii și împlinire, ne protejează, ne întărește câmpul auric, ne face mai puternici şi mai încrezători în noi înşine, îmbunătăţind fluxul energiei în corp şi prevenind îmbolnăvirea.

Colier cu mandala de lumina Floarea Vietii

Fie că doriți să faceți cadou o brățară sau un colier din argint aurit cu mandala de lumina Floarea Vietii, fie că le purtați dumneavoastră personal, aceasta îi va sprijni pe toți cei care doresc sa își îndeplinească visele, dorințele sufletului care sunt în armonie, spre binele tuturor deoarece, așa cum am aflat din cercetările care s-au întreprins asupra acestui simbol străvechi, totul este interconectat în univers.

Proprietățile vindecătoare ale acestui simbol străvechi pot fi puse pe seama faptului că au acumulat mari cantități de energie și cunoaștere de-a lungul veacurilor și, de asemenea, pe seama perfectei armonii vizuale a șabloanelor în sine.

Tablouri cu mandala de lumina Floarea Vietii

Pentru decorațiuni interioare, vă recomandam tablourile cu mandala de lumina Floarea Vietii din care puteți alege unul sau mai multe din modelele de mai jos.

Când sunteți agitați, nervoși, stresați, vă recomandăm să vă focusați atenția în centrul mandalei pentru a vă reechilibra emoțional, mental, a vă relaxa, liniști, astfel încât să faceți loc unor idei noi, creativității, armoniei, echilibrului, regăsirii bucuriei interioare.

Tricouri cu mandala de lumina Floarea Vietii

Pe lângă caracteristicile de proporționalitate armonioasă, designul Florii Vietii a fost creditat și cu proprietăți legate de procesul evolutiv al conștiintelor. Pentru că arta vizuală, la fel ca și muzica, are o putere enormă de a transmite frecvențele și ideile înalte.

Cana imprimata cu mandala de lumina Floarea vietii (peste 50 de modele)

Iar pentru bucătărie sau oriunde simțiți să beți un ceai cald, apă, suc, puteți alege o cană cu mandala de lumina Floarea Vietii care va purifica băutura și o va încărca cu energii benefice care să vă revitalizeze organismul.

Perna 40 cm imprimata cu un model Floarea Vietii

Dacă vreți să aveți un somn odihnitor, vise pline de revelații, puteți alege din modelele arătate mai sus să vă imprimăm o pernă cu mandala de lumina Floarea Vietii.

Așa cum ați citit în acest articol sau în cărțile menționate, dovezile științifice ne arată că întreaga cunoaștere de care avem nevoie se află chiar în celulele propriului nostru organism.

Mandala de lumina Floarea Vietii, purtată ca accesoriu vestimentar fie ca obiect de decorațiune, ne reamintește potențialul imens care se află deja în noi și totodată responsabilitatea pe care o avem atunci când luăm diverse decizii. Deoarece acestea vor avea efecte, consecințe asupra întregului univers, dincolo de ceea ce ne putem noi imagina.

” Cuvântul (sunetul, frecvența emisă) ~ se referă la acea energie, intenție, ce pleacă din sursa ta interioară, asemenea unui cuvânt (sunet) primordial.
Simte bogăția și respectă marea putere creatoare ce poate sta într-un cuvânt(sunet); forța sa vitală declanșează creația. “

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top