Martisor Martie 2023 Patrat (1)

În luna Martie, FOLconcept îți prezintă o colecție deosebită cu mărțișoare de argint și mărțișoare din lemn cu ocazia celebrării noilor începuturi, a primăverii, a femeii și a mamei. Ambalate special, aceste mărțișoare cu simbol din argint sunt un cadou deosebit de oferit femeilor sau chiar bărbaților. Știi că în unele zone se oferă mărțișoare și bărbaților? Pentru început să descoperim câte ceva despre această minunată lună, martie (popular numită „mărțișor”).

„Totul râde, totul cântă, primăvara este sărbătoarea infinitului.”
(Victor Hugo)

Ce știm despre luna martie?
Datini și obiceiuri


Luna Martie este denumită în acest fel după zeul roman al războiului, Marte. În trecut, luna martie mai era denumită şi Germinar, Germinarium, făcându-se referire la trezirea la viaţă a naturii înconjurătoare, încolţirea seminţelor semănate toamna, înmugurirea, înfrunzirea şi înflorirea plantelor, copacilor.

Noi considerăm că este începutul primăverii, deoarece martie aduce echinocțiul de primăvară, Luna plină și revenirea orei de vară! Pe lângă aceste date importante, avem multe alte motive pentru a sărbători începutul primăverii, ziua mamei și ziua femeii, pe cei 40 de sfinți și uneori în luna martie sărbătorim chiar și Paștele.

În trecut, luna martie era perioada din an pentru reluarea campaniilor militare care fuseseră întrerupte de iarnă. În calendarul roman timpuriu, martie sau Martius era prima lună a anului calendaristic. Cum martie a adus prima zi de primăvară cu echinocțiul de primăvară, a fost considerat startul noilor începuturi.

Martie a devenit a treia lună când ianuarie și februarie, care au fost adăugate la sfârșitul calendarului roman în jurul anului 700 î.Hr., au devenit în schimb prima și a doua lună în jurul anului 450 î.Hr.

La geto-daci anul nou începea la 1 martie, prima lună a primăverii calendaristice, când natura se trezește din nou la viață, renaște.

În timpurile moderne, anul nou se sărbătorește conform calendarului gregorian la 1 ianuarie. La strămoșii noștri daci, 1 martie era sărbătorit ca prima zi a anului.

Mărțișorul
Origini și simbolism


Pentru început, se știe că la 1 martie părinții făceau un mărțișor din argint sau alt material/metal. Părinții îl dăruiau copiiilor și asta pentru a le purta noroc. Mărțișorul era legat cu snur alb și rosu. Se purta la încheietura mâinii sau chiar la gât și atunci când înflorea primul pom, mărtișorul se lega de creanga unui copac cu rugămintea transmisă de a asigura bunăstarea, prosperitatea și sănătatea.

Roșul și albul ca și combinație de culori sunt frecvente în cultura latină, dar importanța lor simbolică a fost puțin discutată.

Culoarea albă simbolizează în mod tradițional inocența, pacea și curățenia. În culturile occidentale, culoarea albă reprezintă, de asemenea, puritatea.

Culoarea roșie simbolizează unele dintre cele mai puternice emoții umane, cum ar fi dragostea pasională . Pe cealaltă parte a spectrului, această culoare caldă este și culoarea sângelui, simbolizând adesea furia.

Combinația dintre firul sacru alb-rosu si simbolurile speciale de valență spirituală înaltă, dăruiește purtătorului refacerea și echilibrarea minte-corp-inimă, gand-sentiment-traire.

Comanda online pentru martisoare
se face simplu:

  1. Alegi modelul dorit de tine și-l adaugi în coșul de cumpărături virtual.
  2. Finalizezi comanda alegând metoda de plată și de livrare.

Mărțișoarele cu simboluri sacre ajută la păstrarea optimă a sănătăţii persoanei care le poartă. Ajută la gestionarea stresului cotidian prin rezonanța conștiinței cu simbolurile de înaltă vibrație spirituală.

Aceste mărțișoare speciale au o încărcătură energetică deosebit de puternică. Purtate, mărțișoarele cu simboluri sacre din argint și cele din lemn gravat, întăresc câmpul auric, activând mecanismele de normalizare, regenerare și echilibrare.

A ține aproape de tine un astfel de mărțișor cu simbol sacru, ajută la creşterea optimismului, armonizează forul interior, aduce liniște, pace și echilibru. Simbolurile antice precum Floarea Vietii stimulează noi idei creatoare capabile să ne orienteze spre un țel constructiv. Putem afirma cu tărie că purtarea de mărțișoare din argint cu simboluri sacre dezvoltă capacitățile intuitive, deschizând un portal către simetria și plenitudinea ființei umane.

Asociate cu perfecțiunea, pacea, unitatea, evoluția, împlinirea și eternitatea, mărțișoarele de argint cu simboluri precum Floarea Vieții, Om, Hamsa, Floarea de lotus, Sămânța Vieții și Arborele Vieții, îmbunătățesc capacitatea de a înțelege mai profund și mai clar existența, conștiința universală, cosmică.

PROVOCAREA LUNII MARTIE
Oferă în dar persoanelor foarte dragi un mărțișor cu simbol sacru!
Astfel poți urmări materializarea beneficiilor expuse mai sus.

Martisor Martie 2023 (1)

Mărțișoarele cu simboluri sacre din argint
le veți primi  în cutiuță de cadou împreună cu descrierea simbolului ales


ViziteazĂ Și Comandă acum

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top