Opalul – Piatra strălucitoare cu proprietăți de amplificare

Despre Opal

Ce este Opalul?

Opalul este o piatră formată în apele bogate în siliciu. Își ia numele de la cuvântul sanscrit Upala care înseamnă piatră prețioasă. Mai târziu, va fi numit Opallios în timpul romanilor. Există două tipuri de opal – opalul comun și opalul prețios. Opalul este legat de amplificare, speranță și puritate.

Opalul
Piatra prețioasă a amplificării – Scurtă Istorie


 • O piatră de lumină, puritate și cu energia jocului;
 • Exploatarea opalului datează din anul 400 î.Hr
 • Are un conținut ridicat de apă.

Opalul este amorf, ceea ce înseamnă că nu are o structură cristalină, ci este clasificat ca un mineraloid. Are un conținut ridicat de apă și este fabricat din dioxid de siliciu și apă. Când apa curge în crăpăturile pământului, ea colectează nisipuri silice de-a lungul călătoriei sale. Aceasta formează sfere de siliciu strâns împachetate. Opalul este format din furtunile, ploaia și lacrimile cerului. Este mai moale decât cuarțul și are un joc perfect de culori. Opal este ca o formă de poezie în mișcare.

Opalul este un mineral de amplificare. Este absorbant și reflectorizant, însemnând că adună gânduri și sentimente, ridică cadranul și ți le trimite înapoi. Acest lucru aduce claritate, energie și vibrații înalte, ceea ce ajută la invocarea legii atracției.

Strălucind în o mie de nuanțe strălucitoare, Opalul este o enigmă a luminii, purității și jocului mistic. Această bijuterie este o atracție pură pentru ochi, cu culorile sale spectrale strălucitoare și greutatea sa rece atunci când este așezată în palma mâinii. Este o piatră amplificatoare și, de asemenea, cunoscută destul de mult prin intermediul fabulelor și a folclorului.

Opalul a reintrat în lumea noastră modernă când a fost regăsit în Queensland,Australia în urmă cu un secol. Un băiat tânăr care căuta aur și cuarț împreună cu tatăl său, au dat peste aceste pietre strălucitoare și și-a umplut sacul cu pumni din aceste stele căzute.

Opal Queensland Australia

Visul de a colecționa Opal i-a tentat pe câțiva oameni să lupte cu elementele dure ale naturii Australiei, minerii căutători de Opal scriind povești despre disperare, căldură extremă, sete, tăierea tufișurilor pentru a putea înainte și despre prezența neplăcută a insectelor. Cu toate acestea, Opalul era un premiu atât de prețios de câștigat. Dincolo de colțurile îndepărtate ale Australiei, Opal este exploatat și în Mexic și Brazilia.

Piatra de Opal merge mai departe decât această descoperire relativ recentă din Australia. Primele note ale exploatării Opalului pot fi urmărite până în șerpuitorii Munți ai Carpaților în anul 400 î.Hr.. Această piatră prețioasă a fost chiar menționată în povești scrise de filozoful grec antic Platon. Istoricul roman Pliniu cel Bătrân a vorbit și el despre Opalus care cuprinde flacăra granatului, esența violetă a ametistului și verdele strălucitor al smaraldului.

Opal a căzut în dizgrație când Sir Walter Scott și-a scris romanul din secolul al XIX-lea, Anne of Geierstein. În aceste pagini, se spune că personajul său, Lady Hermione, are un Opal care în cele din urmă duce la moartea ei. După această informație, Opalul a avut ca o vrajă de a fi văzut ca o bijuterie a ghinionului, iar piața de Opal a avut o scădere destul de mare, deoarece oamenii au încetat să fie vrăjiți de opalul prețios și, în schimb, se temeau de puterile sale întunecate.

Regina Victoria a dat din umeri la această superstiție și, în schimb, le-a oferit fiicelor sale Opal prețios pentru ziua nunții lor și încet Opalul a devenit din nou acceptat ca o bijuterie dătătoare de speranță.

Există mai multe tipuri diferite de Opal, fiecare cu propria sa culoare, cu farmec și diverse modele. În timp ce opalul obișnuit poate fi genul care îți vine în minte cu strălucirea sa sidefată lăptoasă sau opalul prețios cu o paletă primăvăratică de culori, există și alte câteva tipuri de opal în amestec și fiecare se corelează cu o chakră diferită și își aduce propriile proprietăți de vindecare:

 • Opalul Negru – Pentru Chakra Rădăcină. Acest tip de opal ne ajută să ne simțim împământeniți, stabili și în siguranță în această lume.
 • Opalul de foc – Pentru Chakra Sacrală. Ne ajută să ne creștem nivelul sexualității, ne stimulează pasiunea și poate ajuta la îmbunătățirea problemelor de fertilitate.
 • Opalul etiopian – Pentru Chakra Sacrașă. Acesta ajută la aducerea de vibrații înalte, înțelepciune străveche prin extaz și bucurie.
 • Opalul galben – Pentru chakra plexului solar. Numit și opalul lămâie, acesta ne ajută să ne consolidăm spiritul nostru războinic și, de asemenea, ajută la tratarea oricăror probleme ale ficatului, stomacului și vezicii biliare.
 • Opal verde – Pentru chakra inimii. Ne ajută să ne deschidem inima, ne învață să iubim, să avem încredere cu ușurință și să scapăm de energiile negative precum gelozia și resentimentele.
 • Opalul roz – Pentru chakra inimii. Ne deschide inimile astfel încât să putem simți iubirea Divină și prezența îngerilor noștri păzitori.
 • Opalul albastru – Pentru Chakra Gâtului. Lasă adevărul să curgă, ușurează și îmbunătățește comunicarea și ajută, de asemenea, în toate tipurile de probleme ale gâtului și tiroidei.
 • Opalul violet – Pentru chakra celui de-al treilea ochi – Atinge înțelepciunea interioară, întărește intuiția și ajută la găsirea încrederii personale.
 • Opalul alb – Pentru Chakra Coroanei – Folosit pentru bogăție spirituală și conștiință superioară. De asemenea, ameliorează durerile de cap și migrenele.

Proprietățile opalului
atunci când este portat sau ținut aproape


Strălucitoare și cu proprietăți vindecătoare, piatra de Opal este plină de energie vibrațională înaltă, putere de amplificare și un simț perfect al echilibrului. Nu numai că dă startul inimii tale pe o notă mai creativă, dar poate aduce și speranță, karma bună, echilibru și ordine. Opalul poate fi, de asemenea, o amulteră pentru noroc, ajutându-l pe purtător să atragă lucruri uimitoare în aura lor.

Opalul Alb Proprietati

Datorită infuziei de culoare și lumină, este o bijuterie minunată pentru a trezi spontaneitatea și, de asemenea, dă o mână de ajutor atunci când vine vorba de tot felul de proiecte creative. Este o piatră rară și aceasta vine cu un statut aparte, cu elemente de lux și opulență. Acest lucru nu trebuie să fie legat de bani, ci poate fi și despre alte tipuri de lux ale vieții:

 • Luxul de a te cunoaște și de a avea încredere în tine;
 • Luxul norocului;
 • Luxul seducției, dragostei și pasiunii.

Așa cum sugerează lumina dansatoare de pe suprafața sa, Opalul vrea să te facă să guști din toate culorile vieții.

Efecte benefice
în planul fizic


 • Poate trata infecțiile și poate reduce febra;
 • Este un elixir bun pentru ochi și reînnoirea celulelor pielii,

În vindecarea fizică, se crede că Piatra de Opal este o sursă de sănătate. Această piatră prețioasă poate ajuta la tratarea infecțiilor și la scăderea febrei, împreună cu întărirea sistemului imunitar. Dacă ai orice formă de constricție a pieptului sau a sistemului respirator, Opalul poate ajuta, de asemenea, la atenuarea acestei presiuni și pentru a aduce ușurință respirației. Cei care se confruntă cu o boală de lungă durată sau cu o afecțiune cronică, pot găsi în piatra Opal un partener solid pentru a-și ajuta călătoria înapoi la o mai bună stare de sănătate.

Piatra de Opal poate ajuta, de asemenea, ca ficatul să funcționeze mai bine și poate reduce durerile asociate cu sindromul premenstrual și nașterea. Este un elixir bun pentru a aduce luminozitate ochilor, pentru reînnoirea celulelor pielii, pentru întinerire și pentru întărirea stării unghiilor și a părului. Pentru cei care se confruntă cu reținerea apei, Opalul poate ajuta la curățare.

Opalul pentru vindecarea
mentală și emoțională


 • Aduce echilibru și armonie;
 • Cunoscută ca o piatră pentru speranță.

O piatră de susținere, Opalul își dorește întotdeauna să aducă echilibru și armonie ființei tale. Acest cristal are o energie internă profundă și te încurajează să nu fugu de tine, ci să ai puterea și curajul de a privi adânc în interior. Opalul este, de asemenea, despre amplificare, ceea ce înseamnă că acest cristal te ajută să poți vedea clar în gândurile și sentimentele tale. El preia aceste sentimente și le amplifică, trimițând mesaje universului și ajutându-te să îndepărtezi ceea ce ți-a întunecat vederea și inima.

Opalul te invită să renunți la răni, modele și conexiuni vechi care nu te mai susțin, dar te invită și să iei acele lecții cu tine, fără a fi atașat de suferință. Opalul este cunoscut ca o piatră ce vine cu energia speranței și cu schimbări pozitive. Te ajută să treci peste provocările emoționale, astfel încât să-ți poți echilibra sentimentele și să te poți manifesta din întregul potențial.

Opalul nu acționează la suprafață în privința vindecării emoționale, ci te invită să îți asumi responsabilitatea pentru acțiunile pe care le faci. Acest lucru este extrem de important în viață, deoarece ne ajută să înțelegem modul în care acționăm și să facem modificări atunci când este necesar. Această maturitate este o formă de magie pură ce vindecă relațiile la nivel profund, fără a ne invalida propriile sentimente.

Proprietățile metafizice
ale opalului


 • Poate curăța toate chakrele;
 • Susține comunicarea cu lumea spirituală.

Există atât de multe nuanțe diferite pe piatra de Opal, încât acestea se leagă de fiecare chakră. Atunci când e luminat, emană culori și, datorită energiilor vibraționale înalte, ajută la eliminarea oricăror blocaje din corp de la nivelul chakrelor.

Opalul este, de asemenea, un cristal ce intermediază comunicarea cu tărâmul spiritelor. Pentru cei care caută conexiuni angelice, să converseze cu tărâmul spiritelor sau care doresc să-și întărească latura spirituală – Opalul îi poate ajuta în toate acestea și multe altele.

Având o conexiune puternică cu apa înseamnă, de asemenea, că acest mineral aduce energie fluidă, moale către noi. Vibrațiile sale se conectează frumos cu apa și, deoarece și noi suntem alcătuiți dintr-un procent ridicat de apă, înseamnă, de asemenea, că ne putem folosi de energia apei în sincronizare cu acest cristal. Indiferent dacă dorești un val de energie, ca lucrurile să curgă frumos în viața ta, dacă ai nevoie de o curățare sau să fii tras în direcția potrivită, atunci Opalul te susține și te invită să rămâi liniștit, curat și în comuniune cu apa.

Opalul
ca și cristal pentru zodii


 • Cristal dedicat lunii octombrie;
 • Piatră de putere pentru Scorpioni și Balanțe.

Opalul este piatra prețioasă a lunii octombrie și este legată și de cei născuți sub semnul Balanței și Scorpionului. Pentru cei născuți sub semnul Balanței, nașterea se corelează cu echinocțiul de toamnă – marcând apogeul recoltei și momentul în care ziua și noaptea sunt în echilibru și egalitate. Acest lucru este perfect logic, deoarece Balanțele iubesc echilibrul și caută mereu modalități de a construi armonie în viața lor. Balanțele sunt excepționale atunci când vine vorba de lucrul în echipă și fiind guvernate de planeta Venus, sunt cele care apreciază angajamentele.

Cele Mai Bune Cadouri Pentru Fiecare Zodie In Parte

CELE MAI BUNE CADOURI PENTRU CELE 12 ZODII

Opalul susține toate cele de mai sus atunci când este purtat de Balanțe. După cum am menționat, acest cristal este un mega amplificator, ceea ce înseamnă că poate lua tot acel echilibru, acea armonie și dragoste și le poate crește la un alt nivel.

Și Scorpionii vor beneficia de frumusețea și grația cristalului de Opal. Scorpionii au o multitudine de trăsături minunate – pot fi curajoși, hotărâți și loiali. Ei pot fi, de asemenea, secretoși și predispuși la gelozie, și în aceste aspecte, Opalul ar putea ajuta. Ca echilibrant al emoțiilor, opalul lucrează pe chakra inimii și în acest sens, poți apela la natura vindecătoare a acestui cristal pentru a-ți oferi sprijin atunci când te simți nesigur pe forțele proprii.

Scorpionii sunt cunoscuți și pentru faptul că sunt uneori puțin contradictorii prin natura lor – de exemplu, pot fi extrem de independenți, dar apoi trec și prin faze de apartenență și asta fără vreun avertisment. Opalul în acest sens aduce liniște, echilibru și te va ajuta să te simți mai stabil.

Cum să utilizezi
cristalul de opal


 • Se poartă pentru echilibrarea chakrelor;
 • Se utilizează în yoga și meditație pentru a amplifica energia spirituală.

Unul dintre cele mai recomandate moduri de a apela la puterile vindecătoare ale Opalului este să-l porți. Bijuteriile cu opal, atunci când sunt purtate direct pe piele, își pot trimite vibrațiile direct acolo unde sunt necesare. Opalul nu este doar un cristal superb care completează perfect orice ținută, ci funcționează ca o bijuterie, deoarece se asigură că ai mereu cu tine acele puteri amplificate de care ai nevoie.

Poți alege să porți Opalul ca brățară, astfel încât să îți simtă pulsul și să învețe ritmul inimii tale. De asemenea, poți purta un inel cu Opal, astfel încât jocul de culori să fie cât mai des prezent în fața ochilor tăi și să te mențină conectat prin atingerea tactilă. Îl poți purta ca pandantiv, astfel încât să fie aproape de inima ta și să păstreze acea chakră larg deschisă și gata tot timpul să primească și să dăruiască dragoste.

Opalul iubește compania și, deoarece este un amplificator al altor energii cristaline, este un mineral grozav de avut în tandem cu alte pietre. Opalul este grozav de combinat cu turmalina neagră și hematită pentru acele momente în care vrei să te simți mai stăpân pe tine. Deoarece aceste pietre prețioase au proprietăți extrem de puternice de protecție, ele pot proteja și susține în terapiile de natură spirituală.

Opalul galben și portocaliu poate fi folosit cu pietre care se corelează cu chakrele inferioare – în special plexul solar și chakra sacrală. Carnelian, piatra soarelui și anumite pietre de agat și granat se potrivesc perfect atunci când dorești să trezești energia războinică, să găsești sursa creativității și să te conectezi la sexualitate.

Nuanțele de albastru și alb ale Opalului pot fi folosite în tandem cu pietre asemănător colorate, precum agat albastru dantelă sau piatra lunii și curț. Aceste cristale lucrează asupra chakrelor superioare, curățând gâtul, al treilea ochi și coroana, astfel încât să ai mereu o sursă curată de energie. Acest lucru ajută la facilitarea comunicării, a cunoașterii, a înțelepciunii profunde și a conexiunii cu universul. Te deschide pentru a primi darurile pe care universul are să le ofere.

Cristalele de opal pot fi folosite în terapiile cu cristale și în vindecarea reiki, deoarece energia lor de amplificare crește cu adevărat puterile altor cristale. De asemenea, poți aduce cu mare încredere Opalul în casă. Dacă dorești să apelezi la puterea creativă a Opalului, atunci plasează-l în spațiul de lucru, pe birou sau oriunde petreci cel mai mult timp în care folosești gândirea creativă. De asemenea, poți plasa acest mineral magic în spațiul comun, mai ales dacă dorești să creezi un mediu mai armonios, o abordare mai uşoară a vieţii, vibrațiile pozitive pentru toți.

De asemenea, poți folosi Opalul în practica de yoga și meditație. Pe măsură ce Opal aduce echilibrul (emoțional și fizic), poate fi un talisman minunat să-l ai aproape de salteaua ta pentru a te menține focusat. Când vine vorba de a fi un instrument de meditație, funcționează, de asemenea, deoarece încurajează introspecțiile profunde și poate intensifica energia spirituală datorită puterilor sale de amplificare.

Cum se curăță
cristalele de opal


 • Curățare cu apă;
 • Încărcare prin frecarea în palme sau la lumina lunii.

Păstrarea pietrelor vindecătoare curățate și încărcate este foarte importantă dacă dorești să profiți la maximum de natura lor vindecătoare. Ca orice în viață, atunci când un cristal sau un mineral este suprasolicitat, poate deveni atât de plin de energie colectată, încât puterile sale vindecătoare să nu fie chiar atât de eficiente. Din fericire, păstrarea lor cât mai curate și încărcate este foarte ușor de realizat și trebuie să o faci doar o dată pe lună sau după o sesiune de terapie.

Curăță-ți Opalul printr- o trecere rapidă sub un jet de apă rece sau folosește apa unui izvor sau a unui părău. Să nu folosești apă sărată cu Opalul și nici apă caldă. Deoarece Opalul are un conținut ridicat de apă, reacționează foarte bine la prezența apei.

Dacă dorești să alegi o metodă super sigură de curățare, poți alege și să îți curăți Opalul pur și simplu prin aprinderea unui buchet de salvie și direcționarea fumului peste opalul tău pentru o scurtă perioadă de timp pentru a ajuta la eliminarea oricărei energii negative și pentru a purifica din nou cristalul tău prețios.

Pentru încărcarea Opalul, poți utiliza o tehnică simplă, tradițională a nativilor americani și anume frecarea cristalului în palme timp de câteva minute. De asemenea, poți lăsa Opalul în lumina lunii pentru a-l ajuta să se încarce. Ai grijă să nu îl lași în lumina soarelui, deoarece, prin natura sa delicată, ar putea crăpa și se poate estompa. Schimbările bruște de temperatură pot lăsa, de asemenea, o amprentă asupra Opalului, așa că fiți conștienți de faptul că această bijuterie iubește echilibrul și consistența în toate modurile posibile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top