Chakra gâtului sau Vishuddha – Centrul Energetic Nr. 5

Chakra Gatului Vishuddha

Chakra gâtului este cea de-a cincea chakră din sistemul nostru de chakre (format din 7 chakre principale în total) provenind din medicina antică ayurvedică. Fiecare chakră are un scop și calități diferite. Cuvântul „Chakra” înseamnă „roată care se învârte”. Aceasta se poate învârti prea repede (devine hiperactivă), prea lentă (subactivă) sau poate avea ritmul potrivit (echilibrată).

„Poți vorbi mai tare, te rog?” Sau: „Nu ai nimic de adăugat? Nu ai întrebări?… Bine, deci, trecem mai departe…”

Primești des întrebări ca acestea? Vrei să spui ceva, dar pur și simplu nu poți. Ți-e prea teamă că ceea ce ai de spus nu este suficient de „inteligent”, crezi că oamenii te-ar putea judeca, iar exprimarea adevăratului tău sine te face să fii anxios. Dacă acesta este cazul, chakra gâtului ar putea fi blocată. În această articol vei citi despre chakra gâtului și vei descoperi cele mai bune modalități de a accesa întregul său potențial.

Ești gata să descoperi mai multe despre cea de-a cincea chakră?

Informații generale
despre Chakra gâtului (Vishuddha)


Chakra Gatului

Hindușii numesc cea de-a cincea chakră „Vishuddha” și se traduce prin „puritate” sau „purificare”. Yoghinii cred că această chakră merge de la baza gâtului până în centrul ochilor. O vei vedea reprezentată de culoarea albastră care se leagă de vibrația și frecvența chakrei.

Simbolul Vishuddha este format din floarea de lotus cu 16 petale la exterior și un triunghi inversat într-un cerc în interior. Cele șaisprezece petale ale lotusului chakrei gâtului sunt adesea decorate cu 16 litere din alfabetul sanscrit (vrittis). Silabele acestui alfabet reflectă energia esențială care vine din petale.

Și vocalele? Deoarece chakra gâtului este primul punct de intrare în conștiința noastră pură, se crede despre acestea că sunt limbajul spiritului.

Există un motiv pentru care chakra gâtului este cunoscută și ca chakra comunicării. Această chakră, numită Visuddha în sanscrită, este responsabilă pentru capacitatea noastră de a ne comunica nevoile și dorințele. Este, de asemenea, chakra autoexprimării și a creativității. Albastrul este culoarea chakrei gâtului, deoarece albastrul este adesea asociat cu comunicarea și empatia.

Chakra gâtului vibrează la frecvența de 741 Hz. Frecvența de solfegei de 741 Hz stimulează chakra gâtului. Vibrația de 741Hz ne ajută să ne conectăm la sinele nostru superior și să ne exprimăm vocile autentice. De asemenea, se spune că ajută la vizualizarea și manifestarea creativă.

Când ascultăm muzică la 741 Hz, ne putem deschide spre scopul nostru superior și putem începe să ne exprimăm în moduri mai autentice și mai creative.

Frecvența
pentru chakra gâtului


Există un motiv pentru care chakra gâtului este cunoscută și ca chakra comunicării. Această chakră, numită Visuddha în sanscrită, este responsabilă pentru capacitatea noastră de a comunica, este, de asemenea, chakra autoexprimării și a creativității. Albastrul este culoarea chakrei gâtului, deoarece albastrul este adesea asociat cu comunicarea și empatia.

Frecvența de 741 Hz stimulează chakra gâtului. Această frecvență de 741 Hz ne ajută să ne conectăm la sinele nostru superior și să ne exprimăm vocile autentice. De asemenea, această frecvență ajută la vizualizarea și manifestarea creativă.

Când ascultăm muzică creată la 741 Hz, aceasta ne ajută să ne putem deschide spre scopul nostru superior și să putem începe să ne exprimăm în moduri mai autentice și mai creative.

Dacă una sau mai multe chakre sunt blocate sau dezechilibrate, frecvențele pot ajuta la corectarea problemei sau a problemelor.

De exemplu, dacă chakra gâtului este blocată, frecvența de 741 Hz poate ajuta la deblocarea și echilibrarea acesteia. De asemenea, poate ajuta la vindecarea oricăror traume sau răni stocate în chakra gâtului.

Frecvențele pot ajuta la eliberarea emoțiilor negative și a traumelor din trecut și, de asemenea, pot ajuta la vindecarea rănilor fizice și chiar a bolilor.

Care este rolul
celei de-a cincea chakre în viața noastră?


A cincea chakră ne ajută să rămânem în adevărata noastră onestitate, să ne exprimăm în mod autentic și chiar să ne manifestăm cele mai sălbatice vise prin puterea cuvintelor. Dacă dorim să ne exprimăm mai ușor, să susținem ceea ce ne dorim și să comunicăm fără teamă sentimentele noastre cu ceilalți, echilibrarea chakrei gâtului ar putea fi un loc minunat de unde să începem!

Odată ce verbalizăm ceea ce ne dorim cu adevărat, după ce ne confruntăm cu adevărul, renunțăm la condiționările noastre societale, la toate acele “trebuie” și “nu ar trebui” și profităm de adevăratul nostru potențial uman.

Semne și simptome care ne arată
că chakra gâtului este blocată sau dezechilibrată


Chakra Gatului

Deci, cum arată o chakră blocată? Conform filozofiei antice tantra, chakrele noastre sunt ca niște „roți” de energie, care fie se pot învârti prea repede și devin hiperactive (debordează de energie), fie sunt prea lente și subactive (nu au suficientă din această energie).

Semne ale unei chakre a gâtului hiperactive:

 • Bârfa;
 • E greu să-i asculti pe ceilalți și să te concentrezi pe ceea ce spun ei;
 • Întrerupi des discursul altora;
 • Ai prea multe de care te plângi;
 • Vorbești prea mult fără a-i lăsa pe alții să vorbească.

Semne ale unei chakre a gâtului subactive:

 • Dificultatea de a vorbi pentru tine, de a-ți comunica dorințele și nevoile;
 • Crezi că nu ești responsabil de destinul tău. În schimb, urmezi toate acele reguli “trebuie” și “nu trebuie” așa cum te condiționează societatea.
 • Apar sentimente de depresie, anxietate și stimă de sine scăzută;
 • Devii timid.

Dacă observi că te confrunți cu oricare dintre aceste simptome, chakra gâtului poate avea nevoie de un plus de dragoste și atenție din partea ta. Iată cum să intri în călătoria ta de vindecare a chakrelor.

Ce se întâmplă
când chakra gâtului este echilibrată?


Când chakra gâtului este echilibrată, crezi că opinia ta contează și nu îți este frică să o împărtășești. Ești capabil să fii sincer cu oamenii și să comunici într-un mod clar. Te exprimi creativ, ești curajos să-ți susții convingerile și să fii transparent cu ceilalți. De asemenea, ești cu adevărat fericit să asculți oamenii și să încerci să le satisfaci nevoile atunci când este posibil .

Dacă ai observat că Vishuddha este dezechilibrată, începeți cu a alege doar una sau două dintre tehnicile de mai sus și vezi cum funcționează pentru tine. Păstrează-ți mintea deschisă, explorează ceea ce îți place, ceea ce te face să te simți bine și bucură-te!

Cum să vindeci, să deschizi și să echilibrezi
chakra gâtului


Alege oricare sau chiar o variație a acestor tehnici pentru a debloca, realinia chakra gâtului și a o menține echilibrată.

Folosește tehnica de vizualizare vindecătoare
pentru chakra gâtului


Așează-te într-un spațiu liniștit și observă-te în timp ce respiri profund și conștient. Observă-ți corpul și vizualizează respirația ca o minge albastră de lumină răcoritoare. În continuare, imaginează-ți această minge cum eliberează spațiul gâtului de toate blocajele și energiile pentru ca tu să vorbești și să fii auzit. Dacă simți că îți pierzi concentrarea, nu îți fă griji. Încearcă din nou și exersează de mai multe ori. După practica regulată, concentrarea ta se va îmbunătăți și acest lucru va deveni mai ușor de realizat.

Alimente benefice
pentru chakra gâtului


Pentru a vă vindeca chakra gâtului, răsfață-te cu băuturi precum apa de cocos sau ceaiuri din plante mentolate. Consumă fructe precum mere, pere și prune. Potrivit vechilor învățături hinduse, acestea sunt grozave pentru realinierea chakrei a cincea.

Fructe Pentru Chakra Gatului

Afirmații și meditație
pentru chakra gâtului


Afirmațiile ne învață să folosim puterea cuvintelor cu intenție și claritate. Acest lucru, la rândul său, poate stimula Vishuddha, centrul nostru pentru comunicare clară și intenționată. Experimentează cu aceste afirmații și alege una care simți că rezonează cu Sinele tău autentic! După ce ai ales,, adaug-o la meditația ta de dimineață, scrie-o în jurnalul tău sau scrie-o și pune-o la vedere. Verbalizeaz-o cât mai des posibil pentru a ajuta la energizarea chakrei gâtului.

Iată câteva din cele mai recomandae afirmații pentru chakra gâtului:

 • Îmi spun adevărul liber și deschis.
 • Mă exprim cu ușurință.
 • Să fiu sincer mă va elibera de situația mea actuală.
 • Eu singur sunt responsabil pentru că mă exprim clar.
 • Sunt în siguranță și am încredere în ceilalți care îmi permit să mă exprim sincer.
 • Onestitatea mea atrage ceea ce merit.

Dacă dorești ca aceste afirmații să fie și mai puternice, combină-le cu mantra chakrei gâtului – Ham! Experții în medicina ayurvedică spun că mantrele produc vibrații vindecătoare în corpurile noastre și fiecare vizează o chakră diferită. Pentru a echilibra Vishuddha, cântă sunetul „ham”.

Cristale recomandate
pentru chakra gâtului


Deoarece cea de-a cincea chakră este reprezentată de culoarea albastră, toate cristalele albastre pot ajuta la deblocarea și realinierea acestei chakre. După cum se spun învățăturile hinduse, acestea sunt cristalele recomandate pentru Vishuddha:

 • Sodalit – Se crede că această piatră prețioasă ne readuce echilibrul emoțional, îmbunătățește intuiția și eliberează mintea.
 • Lapis lazuli – Dacă ai nevoie de un mic impuls de încredere pentru a te exprima sau de un instrument pentru a te cunoaște mai bine, Lapis Lazuli este cel mai bun prieten al tău!
 • Acvamarin – Te stresezi când încerci să comunici cu ceilalți? Se crede că acvamarinul ne ajută să ne relaxăm și să ne ușurăm sarcinile stresante și conversațiile provocatoare.
 • Topaz albastru – Folosește acest cristal pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare, pentru a întări încrederea în tine și pentru a te simți încrezător în a-ți descoperi adevăratul sine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top