Chakra inimii sau Anahata – Totul despre chakra nr. 4

Chakra Inimii Anahata

Chakra inimii sau Anahata se află în centrul pieptului nostru, acționând ca o punte între centrii energetici superiori și inferiori. Aceasta conectează tărâmul fizic cu cel spiritual, ne guvernează relațiile și posedă energie vindecătoare, calmantă.

Starea chakrei inimii determină cât de multă empatie, iubire și înțelegere simțim față de noi înșine și față de ceilalți. Ca urmare, starea relațiilor noastre dezvăluie multe despre starea acestui centru energetic. Deci hai să aflăm mai multe despre calitățile minunate ale chakrei Anahata.

Informații generale
despre Chakra inimii (Anahata)


Chakra Inimii

Ce înseamnă Anahata?

Cuvântul sanscrit Anahata se traduce în mod liber prin „nelocuit” sau „nerănit”, referindu-se la conceptul vedic de sunet neperformat, necântat, sunetul tărâmului ceresc. Chakra inimii este asociată cu un sunet clar, pașnic, care reflectă energia ei senină. Unele învățături spirituale afirmă că atunci când energia ta Anahata este ridicată, poți auzi sunete noi, în special sunetul unui clopoțel de vânt sau al unui instrument de suflat.

Unde este localizată
cea de-a treia chakră


În ciuda a ceea ce ți-ai putea imagina, locația chakrei inimii nu este acolo unde se află inima ta fizică, adică în partea stângă a pieptului. În schimb, se spune că poziția este în centrul pieptului, la același nivel cu inima fizică. La fel ca toate cele cinci chakre inferioare, chakra inimii se află aproape de coloana vertebrală.

Elementul asociat
cu Chakra Inimii


Fiecare dintre cele șapte chakre primare este asociată cu un element. Pentru chakra inimii, elementul asociat este aer (sau Vayu în sanscrită). Aerul se leagă de respirația noastră și energie, de forța vitală stocată în plămâni, aproape de chakra inimii. Acest element este, de asemenea, legat de atingere, emoții și expansiune. Prin urmare, atunci când chakra inimii este sănătoasă, ne putem exprima sentimentele, ne putem deschide către ceilalți și suntem mai receptivi la atingere.

Culoarea
chakrei inimii


Fiecare chakră are, de asemenea, o culoare asociată, toate acestea corespund culorilor curcubeului.

Culoarea celei de-a patra chakră (și a patra culoare a curcubeului) este verde, reprezentând creșterea, armonia, echilibrul, vindecarea și iubirea.

Verdele este considerat o nuanță rece, calmă în psihologia culorilor, deoarece frecvența sa are lungimi de undă scurte. Simbolizează pacea, natura, reînnoirea și sănătatea și evocă un sentiment de abundență și generozitate, două dintre calitățile primare ale chakrei inimii. Asocierile negative ale culorii includ gelozia și o atitudine de judecată, pe care persoanele cu chakrele inimii blocate le pot simți.

Chakra inimii are, de asemenea, o anumită asociere cu cu culoarea roz, nuanța iubirii. Se spune că unele cristale roz, cum ar fi cuarțul roz, sunt deosebit de bune pentru echilibrarea energiei chakrei inimii.

Ce rol joacă
chakra inimii în viața noastră


Chakra inimii este centrul energetic care ne permite să dăruim și să primim dragoste, jucând un rol esențial în fericirea și bunăstarea noastră. Tradiția yoghină ne învață că starea celei de-a patra chakre va determina relațiile pe care le avem cu noi înșine și cu ceilalți.

Ea guvernează nu doar dragostea romantică, ci și dragostea pentru familie, prieteni, străini și toate ființele vii. Se crede că, cu cât chakra inimii este mai puternică, cu atât o persoană poate simți mai multă dragoste, compasiune și empatie și cu atât va experimenta mai multă recunoștință și bucurie. Deoarece chakra inimii este asociată și cu pacea, sugerează că vei avea parte de armonie dacă te iubești și te accepți.

Ce controlează
chakra inimii


Fiecare chakră este asociată cu anumite organe sau sisteme din corp. Chakra inimii se conectează energetic la glanda timus, plămâni, umeri, partea superioară a spatelui, inimă și sistemul circulator. Chakra inimii are și o conexiune cu simțul tactil, deci poate controla și sănătatea și starea pielii și a mâinilor.

Astfel, atunci când cea de-a patra chakră este dezechilibrată, pot apărea probleme fizice în oricare dintre aceste zone. În schimb, aceste părți ale corpului sunt sănătoase atunci când energia chakrei inimii este ridicată.

Semnificațiile psihologice
ale chakrei Anahata


Învățăturile spirituale sugerează că o persoană cu o chakră a inimii echilibrată va poseda calități pozitive de răbdare, recunoștință, compasiune, înțelegere și empatie. Aceste persoane pot privi dincolo de neajunsurile unei persoane și pot vedea frumusețea din sufletul lor. Drept urmare, le este mai ușor să accepte și să ierte oamenii și nu țin ranchiună.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că cineva cu o chakră a inimii puternică permite altor oameni să-i trateze rău sau să-i rănească. O chakră a inimii echilibrată înseamnă de fapt emoții echilibrate. Emoțiile lor nu îi stăpânesc, astfel, ei pot vedea lucrurile clar, dar aleg dragostea în locul urii și pacea în locul războiului.

Frecvența
chakrei inimii


Indiferent dacă o poți vedea fizic sau nu, fiecare formă de energie are o vibrație. Yoghinii din antichitate credeau că fiecare chakră are o frecvență unică care corespunde cu chakra asociată.

Ei spun că frecvența chakrei inimii este de 639 Hzm, cunoscută ca frecvența a iubirii și a vindecării. În comparație cu vibrațiile celorlalte chakre, chakrele de sub Anahata au toate frecvențe mai joase, iar chakrele de deasupra au frecvențe mai înalte. Acest lucru se datorează faptului că chakrele inferioare se raportează la lumea fizică, astfel, lungimile lor de undă sunt mai dense decât chakrele superioare care se referă la tărâmul spiritual.

Semne și simptome care arată
că chakra inimii este dezechilibrată


Chakra Inimii

Chakra inimii tale poate fi echilibrată, subactivă sau hiperactivă. Am discutat despre calitățile unei chakre ale inimii echilibrate, dar cum îți poți da seama dacă a ta este subactivă sau hiperactivă?

Simptomele unei chakre a inimii subactive includ:

 • Timiditate;
 • Incapacitatea de a avea încredere în ceilalți;
 • Neputința de a te deschide către ceilalți;
 • Lipsa dragostei de sine;
 • Posesivitate și gelozie în relații;
 • O atitudine plină de judecată;
 • Sentimente de singurătate;
 • Tendința de a fi antisocial;
 • Senzație de deconectare de ceilalți.

Simptomele unei chakre a inimii hiperactive includ:

 • Prea multă empatie și preluarea emoțiilor celorlalți;
 • Sacrificiul nevoilor personale pentru a-i mulțumi pe alții;
 • Incapacitatea de a stabili limite în relații;
 • Codependența și chiar dependența.

În plus, dacă chakra inimii este dezechilibrată, este posibil să observi următoarele semne la nivelul corpului fizic:

 • Dureri cronice ale părții superioare a spatelui;
 • Probleme cu circulația sângelui;
 • Astm sau dificultăți de respirație;
 • Deficiența sistemului imunitar.

chakra inimii
Vindecare, Deschidere și Echilibrare


Dacă crezi că chakra inimii tale este blocată sau hiperactivă, vei fi încântat să știi că există multe lucruri pe care le poți încerca ca să eliberezi energia blocată și să întărești cea de-a patra chakră.

Vindecarea și deblocarea
chakrei inimii prin vizualizare


Un mod popular de a lucra asupra unei chakre este prin vizualizare, pe care oamenii o fac de obicei ca o practică meditativă. Cu toate acestea, odată ce cunoști despre vizualizarea specifică, o puteți face oricând și pentru oricare dintre chare.

Această terapie te ghidează în primul rând să te vizualizezi sau percepi ca fiind aer, elementul chakrei inimii, apoi să îți imaginează-ți o sferă de energie verde în centrul pieptului tău. Elementul aer este cel care curăță energia care blochează, în timp ce verdele vindecă și reînnoiește energia inimii.

Alimente recomandate
pentru chakra inimii


Fructe Si Legume Alimente Recomandate Pentru Chakra Inimii

Deoarece yoga are rădăcini în practica holistică indiană Ayurveda, yoghinii mănâncă alimente specifice pentru a ajuta la echilibrarea chakrelor. De exemplu, legumele cu frunze verzi, cum ar fi kale, varza de Bruxelles și spanacul pot aduce beneficii chakrei inimii, deoarece dețin aceeași vibrație de culoare și energie pământească ca cea de-a patra chakră. În plus, poți să adaugi fructe verzi în dieta ta, să faci o supă verde sau un smoothie hrănitor sau chiar să bei ceai verde.

Cu toate acestea, atunci când consumi alimente pentru o anumită chakră, oferă-ți un moment pentru a te gândi la intenția ta chiar înainte de a mânca. Apoi continuă să te concentrezi asupra acestui lucru în timp ce mesteci și înghițiți mâncarea încet.

Afirmații și meditații
pentru chakra inimii


Afirmațiile sunt utilizate pe scară largă pentru dezvoltarea personală și spirituală și pot fi o modalitate eficientă de a cultiva calități pozitive, de a elibera emoțiile și credințele negative. Iată câteva dintre cele comune afirmații pentru chakra inimii:

 • Dăruiesc și primesc iubire cu bucurie;
 • Simt compasiune pentru mine și pentru ceilalți;
 • Sunt plin de recunoștință pentru dragostea din viața mea;
 • Inima mea este plină de iubire necondiționată pentru toate ființele;
 • Aleg bunătatea și dragostea în locul judecății și urii;
 • Sunt demn să primesc dragoste;
 • Mă iubesc și mă accept necondiționat;
 • Accept de bunăvoie și îmbrățișez dragostea celorlalți;
 • Eliberez și renunț la orice resentimente;
 • Mă iert pe mine și pe alții.

Poți scrie afirmațiile tale preferate pe oglindă sau pe diverse notițe pe care le poți plasa prin casă. Alternativ, îți poți inunda conștiința cu aceste cuvinte, ascultând o înregistrare de 5 minute a unei meditații cu afirmații pentru chakra inimii.

Pietre și cristale
pentru chakra inimii


Cristalele și pietrele semiprețioase pot fi o modalitate puternică de deschidere a chakrelor și de eliberare a blocajelor. De exemplu, lucrul cu cristale verzi și roz poate aduce beneficii chakrei inimii. Având în vedere unde este localizată cea de-a patra chakră, o modalitate recomandată de a lucra la deschiderea chakrei inimii cu un cristal este să îl porți la gât ca și pandantiv.

De asemenea, poți păstra cristalele lângă pat. Alternativ, le poți folosi într-o sesiune Reiki sau să le ții în mână sau pe corp în timp ce meditezi.

Iată care sunt cele mai recomandate cristale pentru vindecarea chakrei inimii:

 • Cuarțul roz: Acesta este unul dintre cele mai benefice cristale cu care să lucrezi pentru o chakră a inimii blocată de la traumele emoționale, cum ar fi o pierdere a unei persoane dragi, o despărțire sau un divorț. Are o energie foarte liniștitoare și susține iubirea de sine, ajutându-te să te “hrănești” în momentele dificile.
 • Aventurina – Dacă simți că inima ta este închisă pentru că ești blocat la nivelul capului, această piatră verde va ajuta la direcționarea energiei către chakra inimii. De asemenea, va oferi un plus de pozitivitate și te va ajuta să găsești pacea interioară.
 • Rodocrositul: Aceasta este o altă piatră roz care va ajuta în cazurile de durere de inimă. Te poate ajuta să îți controlezi emoțiile și să îți ridici stima de sine pentru a vindeca vechile răni emoționale și a deschide chakra inimii.
 • Malachitul – Eliberează tensiunile din inimă, în timp ce susține acceptarea și iertarea, ajutându-te să renunți la durerile din trecut și să mergi înainte.
 • Jadul – Această piatră verde are o energie intensă ce se învârte în jurul prosperității și abundenței și este cunoscută pentru că atrage dragostea.

Așadar, dacă simți că problemele inimii cum ar fi despărțirile, o familie dezorganizată sau multiple interacțiuni negative te-au determinat să îți autoblochezi chakra inimii în încercarea de a te proteja de durerea emoțională, folosește-te de aceste tehnici pentru a te elibera.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top